dimecres, 7 de desembre de 2016

Reunió de delegats ESO i Batxillerat. Desembre 2016

ASSISTENTS: els delegats, en Jonatan Romero com a representant del consell escolar i la cap d’estudis. No assisteixen a la reunió els següents delegats d’ESO: Lucia Paez de 1rB, els delegats de 1r A, 2n A i 3r A, la Sofia Rudiak de 3r B (absència justificada), en Gerard Quesada de 4t D i l’Aroa Ortiz de 4t C. De Batxillerat, no ha vingut l’Alba Sánchez de 2n A (absència justificada)

DATA: 
1r i 2n d’ESO divendres, 2 de desembre de 2016, a l’hora del primer pati. 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat: dimecres, 7 de desembre de 2016, a l’hora del pati

Informacions de la cap d’estudis
 1. Entrada al centre en dies de pluja: si plou, s’obriran les portes del costat de la biblioteca que donen al porxo, es podran esperar aixoplugats allà fins que soni el timbre d’entrada.
 2. Consell Escolar: en Jonatan Romero de 2n Batx i els alumnes Pau Turon, Patricia Cismaru i Souleyman Afelad de 2n d’ESO són els nous representants dels alumnes al Consell Escolar. La setmana que ve és la primera reunió.
 3. Vídeos mannequin challenge de classe: si filmen un vídeo d’imatges congelades al centre, el vídeo es penjarà a la web de l’institut però primer s’han d’assegurar que tots els participants tinguin signat el dret d’imatge. La cap d’estudis els recomana que siguin prudents i que no pengin el vídeo en canals privats, no es pot fer difusió d’imatges de menors sense el consentiment dels seus pares. Uns delegats expliquen que han filmat un vídeo on hi surt un alumne la família del qual no ha donat el permís; la cap d’estudis els diu que o bé la família signa l’autorització, o bé l’hauran de repetir. Els alumnes de 1r i 2n d’ESO pregunten si és cert que es farà un concurs. La cap d’estudis els diu que només era una proposta, que no hi comptin. També suggereixen que els vídeos es podrien presentar al concurs que fan a la sèrie “Merlí”. La cap d’estudis insisteix que, si ho volen fer, han d’assegurar-se que els pares dels participants hi estan d’acord, necessitaran una autorització signada. 
 4. Formació per a delegats: com el curs passat, els delegats de tots els centres de Palafrugell participaran en una jornada formativa per millorar les habilitats personals (capacitat de lideratge, comunicació assertiva...). L’activitat durarà tot un matí i es farà a Can Genís. Les dates són: 1r i 2n d’ESO, l’11 de gener; 3r i 4t d’ESO, 18 de gener; Batxillerat, 25 de gener (tenen un examen, si es pot resoldre hi podran participar però si no, no)
 5. Informació només per als alumnes de 3r i 4t i Batxillerat. Vaga d’estudiants: la cap d’estudis torna a recordar als nois i noies de 3r i 4t que fer vaga és un dret (els alumnes de 1r i 2n no en poden fer) però que s’ha de secundar amb responsabilitat, sense convertir la protesta en un mer dia de festa. 
Comentaris dels alumnes de 1r i 2n
 1. Deures: es queixen de l’excés de deures. La cap d’estudis els diu que ho parlin amb els professors que en posen més.
 2. Pes motxilles: hi ha dies que han de traginar molts de llibres i la motxilla pesa molt. La cap d’estudis els diu que proposin a algun professor de deixar els llibres a l’armariet, si no els han d’utilitzar a casa.
 3. Insults en un altre idioma: denuncien que hi ha alumnes de 2n E que insulten el professor en àrab, aprofitant que el docent no sap l’idioma. La cap d’estudis els diu que ja parlarà d’aquest tema amb la tutora.
 4. Portes a l’hora del pati: demanen que els professors siguem més curosos i que tanquem les portes amb clau durant el pati. També demanen que les tornem a obrir una mica abans que soni el timbre perquè si no s’acumula gent al passadís i hi ha molt d’enrenou.
 5. Esmorzar abans del 1r pati: es queixen que hi ha professors que no els deixen els cinc minuts per esmorzar.
 6. Pati: es queixen que a vegades s’han d’esperar massa que els obrim el lavabo o que els repartim el material i llavors no els queda temps per jugar.
 7. Jocs pati: hi ha alumnes que es queixen que els jugadors de futbol són poc considerats, a vegades xuten fort, la pilota va contra els que estan asseguts tranquil·lament i ni tan sols demanen disculpes. Per altra banda, demanen un torneig de ping-pong, la cap d’estudis els proposa que s’organitzin ells mateixos. Pel que fa al torneig de futbol, les alumnes de 2n passaran per les classes a explicar-ne les normes.
 8. Lavabos pati: demanen ambientadors. La cap d’estudis els diu que no cal, que fa pudor perquè no estiren de la cadena, mantenir l’espai nét és cosa de tots.
 9. Taps a les sortides: es queixen que a l’hora de sortir els de batxillerat es queden a l’entrada i impedeixen el pas. La cap d’estudis diu que ja se’ls ha avisat de manera reiterada però, al final, si persisteix el problema haurem de buscar una altra solució (plegar tots a la mateixa hora, per exemple).
Comentaris dels alumnes de 3r i 4t
 1. Vestuaris: les alumnes grans es queixen que les alumnes de 2n d’ESO (sobretot 2n F, els dilluns) envaeixen la zona dels miralls al vestuari i les altres noies no es poden empolainar. La cap d’estudis els diu que mirin de resoldre aquesta qüestió elles mateixes però que, de tota manera, ja ho comentarà al tutor del grup.
 2. Sortides lúdiques: els alumnes de 3r i 4t demanen més sortides lúdiques, es queixen que totes les que fan són amb un propòsit acadèmic. La cap d’estudis els diu que ja hi ha l’excursió de final de curs i que abans de les vacances de Nadal els alumnes d’ESO aniran tots junts al cinema; a banda d’aquetes sortides també tenim uns quants viatges programats (esquiada, Collell, final d’etapa a 4t i 2n Batx). La cap d’estudis explica que hi ha famílies amb pocs recursos, aquesta també és una qüestió que cal tenir en compte a l’hora d’organitzar activitats. La cap d’estudis els diu que pensin i proposin una possible sortida sense cost econòmic i llavors ja valorarem si es podria fer o no.
Comentaris dels alumnes de Batxillerat
 1. Targeta d’estudiants: els delegats de Batxillerat demanen si podem proporcionar-los la targeta d’estudiants. La cap d’estudis esbrinarà si es pot tramitar conjuntament o s’ha de fer de manera individual.
Problemes en els espais i/o amb el material
 1. Problemes amb els espais i/o mobiliari: la cap d’estudis explica que tornaran a venir a repassar les cortines de totes les classes; la porta de 4t B costa d’obrir; falten penjadors a 1r C; hi ha un llisquet d’un lavabo trencat
 2. Problemes amb els equips informàtics: l’àudio de 2n C de Batxillerat no funciona, la pissarra de 1r C de Batx s’ha de calibrar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada