dijous, 11 de maig de 2017

Acta de la reunió de delegats. Maig 2017

ASSISTENTS: els delegats, en Jonatan Romero com a representant del consell escolar i la cap d’estudis. No assisteixen a la reunió en Marc Márquez de 2n F, l’Oriol Fernández de 3r D, l’Aroa Ortiz de 4t C i en Gerard Quesada de 4t D

DATA:  1r i 2n d’ESO el divendres, 5 de maig; 3r i 4t d’ESO i Batxillerat el dijous, 4 de maig

Informacions de la cap d’estudis

  1. Festa de graduació de 2n de Batxillerat: Han de triar els 4-6 alumnes que parlaran el dia de la festa. Hi ha d’haver el mateix nombre de nois que de noies, el mateix nombre d’antics alumnes d’ESO de l’institut i d’alumnes provinents d’altres centres i hi ha d’haver representants de totes tres classes. Ha de ser un discurs de 5’ com a màxim, centrat en les experiències positives d’aquests dos anys al centre. Més que parlar d’una experiència individual, és preferible que el contingut del discurs representi tots els alumnes del grup. El proper dilluns 8, els oradors es reuniran amb la cap d’estudis i la directora per acabar-ho de concretar. Com que estan enfeinats amb els exàmens finals, la Marta Álvarez els prepararà el vídeo amb imatges. Han de portar un llapis de memòria amb les fotos, la Marta passarà per les classes el dimarts a última hora per copiar les imatges.[Després de la reunió, l’alumne Jonatan Romero s’ofereix per fer ell el vídeo, ja ho ha parlat amb els seus companys, es coordinarà amb la Marta]
  2. Festa de graduació de 4t d’ESO: les properes setmanes començarem a organitzar la festa. Els tutors tindran un guió de tot el que s’ha de preparar.
  3. Problemes amb els espais i/o el material i/o equips informàtics: a partir d’ara, quan hi hagi algun problema amb els equips informàtics, el mobiliari i/o les instal·lacions, els tutors i/o professors ho registraran a Ieducació. La persona responsable rebrà l’avís i quan hagi solucionat la incidència en deixarà constància al mateix programa.
  4. Informacions del Punt Jove: la Noemí Adarnius dona als delegats els diplomes d’assistència al curs sobre lideratge i comunicació. També reparteix informació sobre les activitats de Can Genís.
Comentaris dels alumnes
  1. Taules desendreçades: els alumnes demanen una altra vegada que després de les reunions de la tarda els professors tornem a posar les taules bé.
  2. Tornejos esportius: les organitzadores expliquen que els alumnes de 2n d’ESO juguen més partits de futbol perquè són més grups. Per altra banda, els equips del torneig de ping-pong estan penjats al suro de davant de l’aula d’expulsats. 
  3. Pràctica docent: una vegada més, els alumnes de 1r d’ESO es queixen de la manera de fer d’un professor, diuen que sempre fan repàs, no explica i no avancen matèria. També es queixen d’un altre professor que habitualment arriba 10’ o 15’ tard a classe i després els manca temps per fer tot el que han de fer aquella hora.
  4. Vestidors: els alumnes més joves es queixen que les alumnes de 4t no respecten la distribució de l’espai.
  5. Grups curs 17-18: els alumnes estan amoïnats perquè han sabut que l’any que ve redistribuirem els grups, pensen que el canvi els perjudicarà. La cap d’estudis els explica que és una decisió presa democràticament per tots els professors: ens vam reunir, vam valorar els avantatges i inconvenients de totes les alternatives (deixar els grups iguals, només canviar algun alumne o tornar-los a distribuir tots) i després vam votar. Per majoria vam decidir que redistribuir de nou els grups era l’opció més encertada. El canvi afavorirà nous vincles afectius i cohesionarà tots els alumnes d’un mateix curs i, per tant, millorarà la convivència. A més, els alumnes aprendran a ser més flexibles i a saber-se adaptar als canvis. La cap d’estudis insisteix que no han de patir, que tot anirà bé, que ben segur que tots en sortiran beneficiats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada