divendres, 10 de novembre de 2017

Reunió del Consell de Delegats. Novembre 2017

  • ASSISTENTS: els delegats de tots els cursos i la cap d’estudis. 
  • NO ASSISTEIXEN A LA REUNIÓ: Paula Cama de 2n B d’ESO, l’Anna Martínez de 1rC Batx i l’Oriol Portell de 2n C de Batxillerat
  • DATA: dimarts, 7 de novembre de 2017
Informacions de la cap d’estudis 
  1. Dossier de delegats: es comprova que tots els delegats tinguin el dossier del Consell de Delegats; la formació per als delegats pel desembre (possible canvi de dates a 3r i 4t) i la consulta de salut (dijous d’11-13h. També contacte per correu electrònic)
  2. Seu del carrer de Pals: aquesta setmana posaran els bancs i aviat tindran les taquilles i l’aparcabicicletes. Les cortines més endavant. Els bancs per a l’interior, ja ho valorarem quan hagin posat les taquilles i es vegi l’espai disponible. 
  3. Vagues i mobilitzacions: la cap d’estudis torna a recordar el protocol que cal seguir en cas de convocatòria de vaga d’estudiants. Els alumnes manifesten la voluntat de secundar la vaga proposada pel Sindicat d’Estudiants del proper dimecres 8 de novembre (que coincideix amb la vaga general), a final del dia entregaran les actes de les reunions de classe. Pel que fa a la vaga general, la cap d’estudis explica que segurament la majoria de professors faran vaga. Tot i que s’aturaran gairebé la totalitat de les classes, l’institut estarà obert amb els serveis mínims (un membre de l’equip directiu i els docents que no secundin l’aturada), per als alumnes que vulguin assistir al centre. Un alumne de Batxillerat pregunta si es pot saber quins professors faran vaga i quins no per així decidir si venir i aprofitar alguna classe o no. La cap d’estudis li diu que aquesta informació no es pot pas donar; per una banda a hores d’ara no sabem exactament quins docents vindran a treballar i, per altra banda, no es tracta de fer una “vaga a la carta”, ell ha de decidir lliurement si fer-ne o no i assumir les conseqüències de la seva decisió. A la web hem publicat un comunicat per a les famílies i també repartirem una carta informativa. Al migdia els professors tenim claustre, si hi ha algun canvi ja els ho farem saber per WhatsApp i també ho publicarem a la web.La cap d’estudis també parla de les altres mobilitzacions que es porten a terme durant aquests dies convulsos (aturades a les 12h davant dels llocs de treball). Els recalca que tots plegats (professors, personal no docent i alumnes) tenim dret tant a fer aquesta mena de protesta com a no fer-la, o sigui que si un professor manifesta la voluntat de sortir al carrer i un alumne no vol sortir pot quedar-se a classe sense problema. Els centres educatius són llocs que acullen persones amb diferents posicions ideològiques, totes respectables. La cap d’estudis anima els alumnes que parlin de l’actualitat política amb les seves famílies però també amb companys i amb altres persones, conèixer punts de vista diferents els ajudarà a posicionar-se.En tot cas, si participen en qualsevol mobilització és indispensable que sàpiguen per què ho fan. La cap d’estudis reitera que és molt, molt important que actuïn amb consciència, responsabilitat, respecte i maduresa. Les vagues i les altres mobilitzacions són una eina legítima de protesta però només si es fan servir bé. 
Comentaris dels alumnes
  1. Sorolls i altres molèsties: els alumnes grans es queixen que els de 1r i 2n d’ESO fan molt de soroll i destorben el treball dels alumnes que estan al pis de baix. A les hores del pati també els molesten, quan els petits estan al pati els llencen pedretes i quan és el pati dels grans els llencen aigua des de les finestres. Són els mateixos alumnes de 4t i Batxillerat que demanen als petits una mica més de respecte. 
  2. Taps a les entrades i sortides: els alumnes grans demanen als seus companys que a les entrades i sortides deixin l’espai lliure perquè les motos puguin sortir del pàrquing sense perill per ningú.
  3. Material que falta: estanteries per als cascos a 2n Batx i a 4t, barres d’esport al pati, un suro a 4t B, pissarra nova a 3r A, noves xarxes de les cistelles de bàsquet i més escombraries de reciclatge al pati.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada