dimarts, 6 d’octubre de 2015

Reunió de delegats Batxillerat. Octubre 2015

ASSISTENTS: els delegats i subdelegats de 1r i 2n de Batxillerat, la directora i la cap d’estudis

DATA: dimarts, 6 d’octubre de 2015, a l’hora del pati( 1r trimestre). 
ORDRE DEL DIA:

Informacions de la cap d’estudis 

 1. Constitució del Consell de Delegats per al curs 2015-2016: Es constitueix el consell de Delegats. Ensenyar a triar els representants més adequats i valorar i reconèixer el paper dels delegats són formes de treballar i consolidar els valors democràtics des dels centres educatius. La direcció del centre els felicita per haver sortit escollits.
 2. Calendari de reunions: ESO tots els primers dijous de cada mes, a l’hora del pati; Batxillerattots els primers dimarts de cada mes, a l’hora del pati.
 3. Lloc de reunió: 1r i 2n d’ESO a la cuina; 3r i 4t d’ESOa l'aula de 4t A; 1r i 2n Batxillerat: a l'aula de 1r C de Batxillerat
 4. Comunicació entre els delegats i la directiva: Els delegats han d’enviar un mail a l’adreça de l’institut iesfredericmarti@xtec.cat dient el seu nom i a quin curs pertanyen per tenir totes les adreces dels delegats i subdelegats en una base de dades i poder-los fer arribar a traves de mail les informacions que arriben a l’institut que són per als estudiants. Per altra banda, s’obre un grup de whatsapp que només s’utilitzarà per qüestions relacionades amb l'institut i que afectin a la dinàmica de tota la classe (no es farà servir per preguntar què entra a l'examen o per enviar acudits, per exemple). Els membres del grup seran tots els delegats de Batxillerat, la directora, la cap d'estudis i tots els tutors que ho desitgin. La cap d'estudis demana als delegats que siguin respectuosos i que no facin difusió del número de telèfon dels professors que formen part del grup, si no és estrictament necessari.
 5. Blog del consell de delegats: la cap d'estudis explica per sobre el contingut del blog de delegats. Al blog, la cap d'estudis hi publica les actes de les reunions de delegats i altres informacions d'interès (normativa vaga, dades sobre el consell escolar, enllaços útils, etc.). Quan els delegats expliquin a la classe els temes tractats a aquestes reunions, poden fer servir el blog com a guia.
 6. Revisió de la Documentació entregada: es reparteixen els classificadors a tots els delegats (en falta un que es donarà a la propera reunió). S’acorda guardar-lo a la classe i portar-lo sempre a la reunió de delegats. En el classificador hi ha els següents documents: objectius i funcionament de l’assemblea de Delegats; funcions del delegat; normativa del dret a la vaga i Decret de Drets i Deures. La llistat de delegats i subdelegats de cada un dels grups, des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat es donarà a la propera reunió
 7. Espais públics de davant de l’institut: la directora els demana que siguin curosos i que no deixin embolcalls a terra quan surten a fora, a l’hora del pati. Una delegada diu que són els alumnes de Baix Empordà que embruten el terra. Els demanem que, de bones maneres, convidin els altres joves a ser respectuosos amb els espais públics.
 8. Sortida del centre: la directiva demana als alumnes que quan surtin al migdia no es quedin just davant la porta del centre, s'han de dispersar per facilitar la sortida dels alumnes d'ESO.
 9. Sindicat d’estudiants i festa 12 d’octubre: la directiva explica als delegats la demanda del sindicat d’estudiants (SPEC): dies enrere, les representants del sindicat van demanar a l’altre cap d’estudis, en Xavier Vilaseca, poder anar a informar sobre el sindicat a les altres classes i així ho faran a partir d’avui. Per altra banda, van manifestar el desig de fer classe el dilluns 12 d’octubre perquè consideren que no és una festa pròpia. Tot i estar d’acord amb el seu punt de vista, l’equip directiu els va dir que no era possible obrir les portes del centre aquest dia (el calendari de festius ja està aprovat, no hi hauria prou professors disponibles, no tots els membres de la comunitat educativa pensen igual...). Des de la directiva se’ls va proposar una acció alternativa (gravar un vídeo fent veure que volen entrar, per exemple). A la reunió d’avui, la Júlia Morella diu que estan pendents de les mobilitzacions proposades des del sindicat. La directiva els diu que recullin imatges de l’acció, si ells ho volen en farem difusió des del blog de delegats.
 10. Foto dels Delegats: es fa la foto oficial de l’assemblea de delegats per penjar al blog i a la pàgina web de l’institut.
Comentaris dels alumnes 
 1. Problemes amb els espais i/o mobiliari: falten rellotges i suros en algunes classes. Ja estan comprats, només s’han de penjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada