dimecres, 5 d’octubre de 2016

Reunió de delegats de batxillerat. Octubre 2016

 • ASSISTENTS: els delegats de 1r i 2n de Batxillerat, en Jonatan Romero com representant del Consell Escolar, la directora i la cap d’estudis
 • DATA: dimecres, 5 d’octubre de 2016, a l’hora del pati 

Informacions de la cap d’estudis 

 1. Constitució del Consell de Delegats per al curs 2016-2017 : Es constitueix el consell de Delegats. Ensenyar a triar els representants més adequats i valorar i reconèixer el paper dels delegats són formes de treballar i consolidar els valors democràtics des dels centres educatius. La direcció del centre els felicita per haver sortit escollits. 
 2. Comunicació entre els delegats i la directiva: s’obre un grup de whatsapp que només s’utilitzarà per qüestions relacionades amb l'institut i que afectin la dinàmica de tota la classe (no es farà servir per preguntar què entra a l'examen o per enviar acudits, per exemple). Els membres del grup seran tots els delegats de Batxillerat, la directora, la cap d'estudis, la coordinadora de Batxillerat i tots els tutors que ho desitgin. La cap d'estudis demana als delegats que siguin respectuosos i que no facin difusió del número de telèfon dels professors que formen part del grup, si no és estrictament necessari.
 3. Blog del consell de delegats: la cap d'estudis explica per sobre el contingut del blog de delegats. Al blog, la cap d'estudis hi publica les actes de les reunions de delegats i altres informacions d'interès. Quan els delegats expliquin a la classe els temes tractats a aquestes reunions, poden fer servir el blog com a guia.
 4. Revisió de la documentació entregada: es reparteixen els classificadors a tots els delegats, s’acorda guardar-lo a la classe i portar-lo sempre a la reunió. En el classificador hi ha els següents documents: llistat de delegats d’ESO i Batxillerat, calendari i lloc de reunions, drets i deures i funcions dels delegats, objectius i funcions de l’assemblea de delegat, protocol en cas de convocatòria de vaga i protocol de sancions.
 5. Espais públics de davant de l’institut: la directora els demana que siguin curosos i que no deixin embolcalls a terra quan surten a fora, a l’hora del pati. 
 6. Sortida del centre: la directiva demana als alumnes que quan surtin al migdia no es quedin just davant la porta del centre, s'han de dispersar per facilitar la sortida dels alumnes d'ESO.
 7. Consulta de salut: la consulta de salut serà els dijous d’11-13h. Els alumnes poden anar a parlar amb l’ATS per preguntar-li dubtes o comentar-li qualsevol cosa relacionada amb la salut.
 8. Renovació del consell escolar: pel novembre hi haurà noves eleccions per al Consell Escolar. Aviat els farem arribar informació sobre les funcions del Consell Escolar i sobre el procés electoral. 
 9. Objectes perduts: a consergeria hi ha molts objectes perduts (roba, material escolar...). Si algú troba a faltar alguna cosa que ho demani a les conserges.
 10. Foto dels Delegats: es fa la foto oficial de l’assemblea de delegats per penjar al blog i a la pàgina web de l’institut.
Comentaris dels alumnes 
 1. Viatge de final de curs: els alumnes de 2n estan frisosos, volen informació sobre el viatge de final de curs (on aniran, quan començaran a vendre polvorons...). La cap d’estudis els diu que els tutors de 2n i la coordinadora de Batxillerat s’estan ocupant del tema, ja en parlaran a classe quan sigui oportú. També els diu que la màxima preocupació han de ser els estudis i no el viatge, encara falta molt. 
 2. Agenda: troben l’agenda lletja, no els agrada. La cap d’estudis els diu que s’havia de triar entre una agenda maca i funcional però cara i una agenda amb un disseny poc atractiu però molt barata (3 euros). Després de valorar diferents pressupostos, l’equip directiu va prioritzar el baix cost. Per altra banda, la portada la van triar els delegats, és la imatge d'un treball fet pels alumnes a ViP.
 3. Mala olor: les clavegueres dels lavabos del pis de baix fan una pudor que arriba a les classes. El personal de neteja ja hi tira lleixiu però poca cosa més es pot fer.
 4. Problemes amb els espais i/o mobiliari: l’àudio de 2n C no funciona; falten penjadors a 1r C; a 1r A hi falten lleixes, ja estan encarregades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada