divendres, 7 d’octubre de 2016

Reunió de delegats d'ESO. Octubre 2016

 • ASSISTENTS: els delegats i subdelegats d’ESO (menys la Lucia Paez de 1rB, en Gerard Quesada de 4tD i l’Oriol Morcillo de 3r A, han assistit els seus substituts), en Jonatan Romero com a representant del consell escolar i la cap d’estudis
 • DATA: dijous, 6 d’octubre (3r i 4t) i divendres 7 d’octubre de 2016 (1r i 2n), a l’hora del pati
Informacions de la cap d’estudis
 1. Constitució del Consell de Delegats per al curs 2016-2017 : es constitueix el consell de Delegats. Ensenyar a triar els representants més adequats i valorar i reconèixer el paper dels delegats són formes de treballar i consolidar els valors democràtics des dels centres educatius. La direcció del centre els felicita per haver sortit escollits.
 2. Comunicació entre els delegats i la directiva: s’obre un grup de whatsapp que només s’utilitzarà per qüestions relacionades amb l'institut i que afectin a la dinàmica de tota la classe (no es farà servir per preguntar què entra a l'examen o per enviar acudits, per exemple). Els membres del grup seran tots els delegats d'ESO, la directora, la cap d'estudis i tots els tutors que ho desitgin. La cap d'estudis demana als delegats que siguin respectuosos i que no facin difusió del número de telèfon dels professors que formen part del grup, si no és estrictament necessari.
 3. Blog del consell de delegats: La cap d'estudis explica per sobre el contingut del blog de delegats. Al blog, la cap d'estudis hi publica les actes de les reunions de delegats i altres informacions d'interès. Quan els delegats expliquin a la classe els temes tractats a aquestes reunions, poden fer servir el blog com a guia. http://delegatsfredericmarticarreras.blogspot.com.es/
 4. Revisió de la Documentació entregada: es reparteixen els classificadors a tots els delegats, s’acorda guardar-lo a la classe i portar-lo sempre a la reunió de delegats. En el classificador hi ha els següents documents: llistat de delegats d’ESO i Batxillerat, calendari i lloc de reunions, Drets i deures i funcions dels delegats, objectius i funcions de l’assemblea de delegat, el protocol en cas de convocatòria de vaga i el protocol de sancions (només a 3r i 4t).
 5. Sortida del centre: la directiva demana als alumnes que quan surtin al migdia no es quedin just davant la porta del centre, s'han de dispersar per facilitar la sortida dels alumnes d'ESO.
 6. Consulta de salut: la consulta de salut serà els dijous d’11-13h. Els alumnes poden anar a parlar amb l’ATS per preguntar-li dubtes o comentar-li qualsevol cosa relacionada amb la salut.
 7. Renovació del consell escolar: pel novembre hi haurà noves eleccions per al Consell Escolar. Aviat els farem arribar informació sobre les funcions del Consell Escolar i sobre el procés electoral.
 8. Objectes perduts: a consergeria hi ha molts objectes perduts (roba, material escolar...). Si algú troba a faltar alguna cosa que ho demani a les conserges.
 9. Informació de Can Genís: la Noemí Adarnius assisteix a la reunió de 3r i 4t d’ESO per donar informació de Can Genís i els demana que en facin difusió.
 10. Foto dels Delegats: es fa la foto oficial de l’assemblea de delegats per penjar al blog i a la pàgina web de l’institut.
Comentaris dels alumnes
 1. Soroll al pati dels petits: els alumnes de 3r i 4t es queixen que els de 1r i 2n fan massa xivarri a l’hora del pati. La cap d’estudis els diu que tinguin una mica de paciència, aviat farà fred i no tindran les finestres obertes i ells són molts i necessiten espai per esbravar-se.
 2. Taquilles: els alumnes de 3r i 4t demanen si poden anar a les taquilles també a l’hora del pati perquè a primera hora es fa un tap i després arriben massa just a l’aula. La cap d’estudis els diu que sí però només durant un mes, de prova.
 3. Optativa guitarra: els alumnes de 3r i 4t demanen que a 3r també hi hagi l’optativa de guitarra. La cap d’estudis els diu que ja ho valorarem de cara el curs que ve.
 4. Problemes amb els espais i/o mobiliari: les cortines de 1r C, 2n A, 2n D estan estripades; la finestra de 2n E no tanca; cal canviar la pissarra de 2n E perquè no es pot esborrar bé.
 5. Demanda de material: demanen taquilles més a prop de les classes de 3r i 4t, potser es podrien posar al vestíbul de l’escala però cal mirar si hi ha prou espai; un altre mirall al vestidor de les noies; cortines més gruixudes a l’aula de cuina (les necessiten per quan encenen el projector); una paperera per a la cuina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada