dilluns, 10 d’octubre de 2016

Vols ser representant dels alumnes al Consell Escolar?

Qui s'hi pot presentar? 
Tot l’alumnat del centre que no hagi estat objecte de sanció per conducta greument perjudicial per a la convivència durant l’actual curs escolar o l’immediatament anterior. 

Quina durada té el càrrec?

El mandat dura quatre anys però les eleccions es produeixen cada dos per tal de renovar la meitat dels membres del Consell. Si acabes els teus estudis al centre o si no pots continuar amb el càrrec, pots dimitir, et substituirà un altre alumne. 

Què hauràs de fer?

1. Assistir a les reunions del Consell Escolar (rebràs la convocatòria per correu electrònic). En aquestes reunions podràs dir la teva, si es dóna al cas. Hi ha tres reunions l'any, són a la tarda i duren una hora i mitja, aproximadament. 
2. Assistir a totes les reunions de delegats, si vols, no és obligatori. En tot cas, abans d'anar a les reunions del Consell Escolar, és millor revisar el que s'ha dit a les reunions de delegats, potser ho hauràs de comentar al Consell Escolar.

Quan són les eleccions?
El procés comença el 7 de novembre i abans del 22 de desembre ha d'estar constituït el nou Consell Escolar.

  • 29 de novembre: voten professors, personal PAS i alumnes
  • 30 de novembre: voten els pares, de 17-20h


Com has de preparar la campanya electoral? 
1. Pensa bé per què et presentes, quines són les teves propostes i què pots aportar al Consell Escolar. Fes-te un guió escrit. 
2. Participaràs en un vídeo per explicar la teva candidatura (el rodatge serà un dia a la tarda, l'última setmana d'octubre o els primers dies de novembre). 
3. Comunica a la cap d'estudis que et vols presentar.

Com han preparat la candidatura els alumnes d'altres centres? 
Mira els vídeos, potser et donen idees!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada