dimecres, 10 d’octubre del 2018

Reunió de delegats ESO i Batxillerat. Octubre 2018

  • ASSISTENTS: els delegats de tots els cursos i la cap d’estudis.
  • NO ASSISTEIXEN A LA REUNIÓ: Jamal Aharchi  de 4A
  • DATA:  ESO 9-10-18 i Batxillerat 10-10-18
Informacions generals de la cap d’estudis per a tots els alumnes
  1. Constitució del Consell de Delegats: Es constitueix el consell de Delegats. La direcció del centre els felicita per haver sortit escollits, un bon delegat és una persona responsable, compromesa, respectuosa, que procura propiciar la bona convivència entre tots els membres de la comunitat educativa.  La cap d’estudis dona per descomptat que seran uns bons representants que sempre assistiran a les reunions i transmetran correctament la informació als companys. I no cal dir que un delegat que acumuli faltes de disciplina serà immediatament destituït.
  2. Revisió de la Documentació entregada: es comprova que tots els delegats tinguin el dossier de delegats (els de Batxillerat no el tenien encara),  s’acorda guardar-lo a la classe i portar-lo sempre a la reunió de delegats. Repassem el contingut del dossier: llistat de delegats d’ESO i Batxillerat, calendari i lloc de reunions, Drets i deures i funcions dels delegats, objectius i funcions de l’assemblea de delegat, el protocol en cas de convocatòria de vaga, normativa bàsica i normativa del pati, de les sortides i de la biblioteca, i el calendari general. També hi ha fulls mensuals per apuntar els comentaris de classe i els de la reunió de delegats.
  3. Comunicació entre els delegats i la directiva: s’obre un grup de whatsapp que només s’utilitzarà per qüestions relacionades amb l'institut i que afectin la dinàmica de tota la classe. Els membres del grup seran: la directora, la cap d'estudis, les coordinadores d’ESO i Batxillerat, i uns quants delegats que es compromet a reenviar la informació a tots els altres delegats i/o als seus companys.  La cap d'estudis demana als delegats que siguin respectuosos i que no facin difusió del número de telèfon dels professors que formen part del grup, si no és estrictament necessari.
  4. Blog del consell de delegats: La cap d'estudis explica per sobre  el contingut del blog de delegats. Al blog s’hi publiquen les actes de les reunions de delegats i altres informacions d'interès. Quan els delegats expliquin a la classe els temes tractats a aquestes reunions, poden fer servir el blog com a guia.
  5. Formació per als delegats: els delegats rebran una formació sobre habilitats personals (gestió de les emocions, pensament positiu, autoestima, etc. ). La sessió l’organitza l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament i la imparteix el psicòleg Pau López. Es farà els següents dimarts: 23/10 Batxillerat, 30/10 4t ESO, 6/11 3r ESO, 13/11 2n ESO i 20/11 1r ESO
  6. Projecte tutoria entre iguals: s’informa als alumnes de 1r que a finals de mes començarà el programa Tutoria Entre Iguals.
  7. Concurs de decoració nadalenca: farem un concurs de decoració de Nadal amb material reciclat o manualitats, com l’any passat. El premi serà una entrada a la pista de gel per a tota la classe. Els tutors ja n’explicaran els detalls.
  8. Neteja: les classes de 3r i 4t, sobretot, estan molt brutes i desendreçades. La cap d’estudis els demana que siguin més curosos, és feina de tots cuidar l’espai.
  9. Seu del carrer de Pals: demana als alumnes de Batxillerat que no envaeixin l’espai del Barceló i Matas, no han d’asseure a les escales i han de ser curosos i no embrutir l’espai exterior del centre.
  10. Incidències informàtiques o desperfectes en el mobiliari: el tutor o els professors han de registrar la incidència a Ieducació i el responsable ho solucionarà el més aviat possible. No cal comentar aquestes qüestions a les reunions de delegats, no hi ha prou temps.
  11. Foto de grup

 Comentaris dels alumnes de 1r i 2n d’ESO
  1. Llibres al calaix: demanen si a última hora poden deixar els llibres al calaix. És millor que els guardin a la taquilla o se’ls emportin a casa.
  2. Dutxa: demanen més temps per a dutxar-se. La cap d’estudis els diu que és decisió del professor d’EF.
  3. Mòbil: pregunten si es pot fer servir el mòbil a l’hora del pati. La cap d’estudis els diu que, de moment, no canviarem la normativa, l’aparell només es pot fer servir amb el permís del professorat.
  4. Pèls: a les noies amb melena se’ls enganxen els cabells als cargols de les cadires. La cap d’estudis els diu que hi posin celo o que canviïn de pentinat.  En qualsevol cas, estaria bé que abans de plantejar una queixa com aquesta, es busquin solucions.
  5. Font pati: la troben massa baixa.
  6. Halloween: volen celebrar aquesta festa americana. Ho han de proposar al tutor o al professorat d’anglès.

Comentaris dels alumnes de 3r i 4t d’ESO
  1. Tecnologia: es queixen perquè no els deixen utilitzar algunes eines de l’aula de tecnologia.  La cap d’estudis els diu que és el professor qui decideix què es pot fer i què no a l’aula, si no veu oportú que remenin determinades eines serà per alguna raó.

Comentaris dels alumnes de Batxillerat
  1. Cortines: demanen cortines, entra massa lluny i no es veu bé la pantalla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada