dijous, 13 de novembre del 2014

Acta reunió delegats Batxillerat. Novembre 2014



ASSISTENTS: tots els delegats de Batxillerat, la directora i la cap d'estudis
DATA: 13-11-14

  1. Comunicació entre els delegats i la directiva: comprovem que tothom estigui inclòs al grup whatsapp (falta només un alumne que ara mateix no té mòbil). 
  2. Blog del consell de delegats: al blog hi trobaran les actes de les reunions i altres informacions. Alguns delegats ja l’han mostrat als seus companys, d’altres encara no.
  3.  Dates del viatge de final de curs de 2n de batxillerat: la directora explica que tant a la reunió de direcció com a la d’equip docent, es va valorar la seva petició. Alguns arguments eren raonables, d’altres no tant però, finalment, com que no hi havia cap inconvenient de pes, els professors van acceptar el canvi de dates.  
  4. Vaga d'estudiants: la cap d’estudis recorda ràpidament el protocol que cal seguir en cas de vaga d'estudiants i torna a suggerir que, si hi ha convocada més d'una jornada de vaga i els alumnes decideixen fer-ne, és preferible només seguir-la un dia, el de les mobilitzacions. Tant la cap d’estudis com la directora insisteixen que cal pensar bé la decisió de fer-ne o no (cal valorar qui la convoca, el perquè, etc), una vaga no s'ha de convertir en uns dies de festa i prou. En el blog hi trobaran tota la informació referida a aquesta qüestió. La delegada de 2n A pregunta si s’ha de demanar permís a l’Ajuntament per organitzar alguna mobilització al poble. La directora i la cap d’estudis suggereixen que potser és millor que demanin assessorament a l’Associació d’Estudiants que convoqui la vaga.
  5.  Gran Recapte d'Aliments. Recordatori: poden fer-se voluntaris i/o portar aliments i deixar-los a les capses de l’entrada.  
  6. Eleccions al Consell Escolar: La directora explica què és el consell escolar i quines persones en formen part. Enguany hi ha eleccions però en el nostre institut encara no toca renovar els representants dels alumnes. En el blog hi ha un article amb informació sobre el tema.  
  7. Precs i preguntes. Recollida d’informació i propostes del diferents grups.
1r de Batxillerat
  • Hi ha alumnes que no volen anar a la sortida de BCN perquè és massa cara i perquè es torna massa tard i l’endemà hi ha classe. Pregunten si els alumnes que no hi van han de venir a classe i si podran anar a l’esquiada. La directora i la cap d’estudis confirmen que si no van a la sortida pedagògica tampoc podran anar a la lúdica i que aquell dia tenen l’obligació d’assistir a classe. 
  • Els de 1r B proposen instal·lar una màquina de refrescos i/o menjar. La directora els diu que ho comentarem a la reunió de direcció, tot i que troba que és molt millor portar esmorzar saludable de casa. Els delegats suggereixen que els alumnes de 4t podrien vendre ampolles d’aigua, sucs, entrepans petits i pomes. És una bona idea que la directiva farà arribar als tutors de 4t.  
  • Quan els pares venen a buscar els seus fills aparquen enmig de l’aparcament i destorben, els alumnes que van amb moto tenen dificultats per sortir. La directora demanarà a la policia local que hi posi ordre.
2n de Batxillerat
  • Els delegats de 2nC han obert una consulta virtual per decidir el destí del viatge de final de curs (Berlín o Amsterdam). Hi poden participar tots els alumnes de 2n, hi haurà temps per votar fins al 17 de novembre, l’enllaç a la consulta és al blog de 2nC però també estarà penjat al blog de delegats. També es farà una consulta a mà alçada a cada classe per corroborar-ne el resultat. Els delegats enviaran el resultat al grup de whatsapp per tal que la directiva estigui al cas de la decisió. Pel que fa a la destinació, sembla que alguns alumnes no volen anar als camps de concentració i pregunten si es podria fer una activitat alternativa. Aquesta qüestió l’han de parlar amb els tutors. Per últim, proposen fer festa el dia abans de sortir de viatge però se’ls diu que això no pot ser. 
  • Els delegats de 2n B comenten que hi ha alumnes que han demanat d’utilitzar el bus del Consell Comarcal però que els han dit que no hi ha places disponibles, tot i que en cada trajecte hi ha seients buits. Malgrat que aquesta sol·licitud l’han de fer les famílies, la directora farà una trucada al Consell Comarcal per aclarir-ho (dubta que es pugui resoldre, segurament ells tenen l’obligació de guardar les places demanades anteriorment).  
  • Els alumnes demanen que els professors concretin que entrarà als exàmens trimestrals abans d’aquest cap de setmana, que no s’avanci matèria fins just el dia abans. La directora els diu que enviarà un correu als professors per demanar-los-ho. Els delegats de 2n també proposen que el dia abans dels trimestals no es faci classe i se’ls diu que això no és possible. També demanen de poder venir disfressats als exàmens i se’ls dóna permís.  
  • Els mateixos alumnes valoren que el simulacre no va anar massa bé. Cal fer una sessió de tutoria per tornar-ho a explicar.
Problemes als espais i/o desperfectes  
  • Els alumnes que utilitzen el menjador es queixen de l’olor desagradable que fa, olor de tancat i de menjar. La directora els diu que hi ha poques aules disponibles, que és difícil canviar de classe. 
  • A 1r A hi fa molt de fred. A 2n C hi ha una finestra que no tanca bé i hi passa aire.
  • Moltes vegades no obren el lavabo 5 minuts abans de l’hora del pati tal i com vam acordar. Quan estires la cadena del lavabo de les noies no surt prou aigua. S’haurien de ventilar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada