dijous, 11 de desembre del 2014

Acta reunió de delegats Batxillerat. Desembre 2014

ASSISTENTS: Tots els delegats i subdelegats de 1r i 2n de Batxillerat (menys en Jordi Bofill de 1r A) i la cap d’estudis
DATA: dijous, 12 de desembre de 2014 (2n trimestre)

ORDRE DEL DIA:
Informació de la cap d’estudis
  1. Modificacions en el protocol en cas de vaga d’estudiants: en el passat consell escolar (2-12-14), es va acordar per unanimitat modificar el protocol que els alumnes han de seguir en cas de convocatòria de vaga d'estudiants. A partir d’ara, el consell de delegats haurà de prendre una decisió conjunta pel que fa al seguiment de la vaga. Els delegats s'hauran de reunir, votar i fer arribar un document únic a la directiva (el document pot ser l'acta de la reunió). Els canvis estan assenyalats en vermell a la pàgina sobre la vaga del blog de delegats. En el blog també hi ha penjat un model d'acta que pot servir de pauta.
  2. Temes pendents de la reunió anterior:
    • Esmorzars: els alumnes de 3r i 4t venen entrepans, pastissos i begudes, tal i com van demanar els delegats de batxillerat. La cap d’estudis els anima que els comprin l’esmorzar, així els ajudaran a cobrir les despeses del viatge.
    • Exàmens trimestrals: s'ha tingut en compte la petició dels alumnes (que els professors no avancessin matèria i que concretessin el contingut de les proves abans d’iniciar els dies d’exàmens)
    • Bus del consell comarcal: no hi ha lloc disponible, encara que alguns alumnes d’ESO no utilitzin el bus, han de reservar-los la plaça. Un delegat comenta que s'ha de precisar la informació de l'agenda escolar, on diu "transport escolar gratuït" s'hi hauria d'afegir "gratuït per als alumnes d'ESO".
    • Aparcament: encara persisteix el problema, els pares continuen aparcant malament i ells no poden sortir amb les motos. 
Comentaris dels alumnes
  1. Viatge de final de curs: Els delegats de 2n C consideren que, a l'hora de decidir la destinació del viatge, no s'han tingut en compte els acords presos en el consell de delegats. En Jan Atienza va obrir una consulta virtual per decidir-ho on podien participar tots els alumnes de 2n. Per tal de corroborar-ne els resultats, es va acordar fer una consulta a mà alçada a cada classe. Els delegats havien d'enviar el resultat al grup de whatsapp per tal que la directiva estigués al cas de la decisió i així ho van fer. Dies després, els tutors van organitzar una tercera consulta, aquesta vegada amb paperetes, a l'aula magna, tots els alumnes junts. Els delegats mostren el seu enuig perquè consideren que no se'ls va informar convenientment dels motius d'aquesta nova consulta, pensen que aquesta votació no va ser del tot democràtica i qüestionen el sentit de les reunions de delegats, si després no es tenen en consideració les decisions preses.
  2. Dimissió del delegat de 2n C: un cop exposada la queixa anterior i en senyal de protesta, en Jan Atienza presenta per escrit la seva dimissió. L'Isaac Blaya també està disposat a dimitir però encara no ha redactat la seva renúncia. 
  3. Possible renúncia del delegats 1r A: la subdelegada de 1r B comenta que el delegat, en Jordi Bofill (avui no ha assistit a la reunió), ha manifestat el seu desig de deixar el càrrec. La cap d'estudis diu que ho han de comentar a l'hora de tutoria (Més tard, via whatsapp, el delegat confirma la seva decisió a la cap d'estudis. El proper dia de tutoria ho comentarà a la tutora. També seria convenient que presentés la renúncia per escrit).
  4. Treballs de recerca: els delegats de 2n comenten el canvi de tutors els ha anat malament perquè ha modificat molt la dinàmica de treball. També diuen que l'èxit del treball depèn en bona part del tutor que els toca. Hi ha tutors que deixen molta llibertat i d'altres que els estan més a sobre i els orienten més. Demanen més unanimitat a l'hora d'aplicar els criteris tipogràfics del llibret: hi ha tutors que els insisteixen que respectin escrupolosament el nombre màxim de pàgines (50) i d'altres tutors que no hi donen importància i que els permeten entregar treballs molt llargs. Per altra banda, no entenen per què són necessàries dues còpies. La cap d'estudis els explica que es fa així per tal que els membres dels tribunals les puguin llegir amb temps. Suggereixen que s'obri una carpeta compartida en el dropbox però la cap d'estudis els diu que és molt feixuc llegir 6 treballs de 60 pàgines en una pantalla d'ordinador.
  5. Problemes en una assignatura concreta: els alumnes de 2n A i C es queixen que no entenen les explicacions d'una assignatura i que no se'ls dóna l'oportunitat de fer preguntes i de resoldre dubtes. La cap d'estudis insisteix que parlin amb la professora. Tot i això, com que és la segona vegada que ho comenten, la cap d'estudis també li ho comentarà.
  6. Calefacció: la calefacció del pis de dalt no funciona. Proposen encendre-la a primera hora i durant l'estona del pati. Es queixen que alguns professors obren les finestres i es refreda la classe. La cap d'estudis els diu que l'ambient està molt carregat i convé ventilar l'aula cinc minuts.
  7. Classes obertes: es queixen que les classes queden obertes a l'hora del pati. Cal recordar als professors que les tanquin.
  8. Lavabos: falta paper de mans en els lavabos. La cap d'estudis explica que no n'hi ha perquè els alumnes en feien un mal ús. Un delegat suggereix que es torni a provar de posar-ne. També demanen papereres per als lavabos de les noies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada